Vrlo dobra predsezona na crikveničkoj rivijeri, u Makarskoj hotelijeri zadovoljni popunjenošću

Pixabay.com
Hotelska recepcija, Foto: Pixabay.com

Na Crikveničkoj rivijeri za Uskrs je bilo otvoreno deset hotela i to šest u Crikvenici i četiri u Selcu, u kojima će boraviti tri tisuće turista. Oni će ostvariti 8.500 noćenja što je jedan posto više nego za lanjski Usrks.

U Crikvenici su radili hoteli Esplanade, Heritage hotel Stypia, Mediteran, Miramare, Omorika i Villa Ružica, a u Selcu Amabilis, Esperanto, Katarina i Marina.

S obzirom na to da je ove godine Uskrs bio razmjerno rano, posjet se ocjenjuje vrlo dobrim, prenosi Hina.

Dosadašnji podaci za ovu godinu odlični su, javljaju iz Turističke zajednice Grada Crikvenice, te ukazuju da je do pred konac ožujka (do 25. o. mj.) ostvareno 10.056 dolazaka ili gotovo 32 posto (31,73) više nego u tom razdoblju prošle godine te 36.003 noćenja ili 17.01 posto više.

Crikvenica i Crikvenička rivijera poznata je i po velikom broju vikend obiteljskih kuća, a podatak o njihovoj aktualnoj posjećenosti za blagdanski produljeni vikend može se samo procjenjivati. Računa se da je to najmanje dvostruko više od aktualnog broja turista u hotelima, a to znači još šest tisuća posjetitelja.

Očekuje se da će stanovit broj posjetitelja, pogotovo inozemnih, ostati koji dan duže nakon uskrsnih blagdana, pa se početak predsezone ocjenjuje vrlo dobrim.

Na Makarskoj rivijeri za Uskrs boravilo više od 2700 gostiju

Na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane otvoreno je bilo 13 hotela u kojima boravi više od 2700 gostiju, uglavnom stranih. Većina ih je iz Hrvatskoj bliskih autodestinacija, a očekivani domaći gosti također nisu izostali kao ni prvi predsezonski turisti koji su se odlučili za boravak u privatnom smještaju.

U Makarskoj u 10 hotela odmara se više od 2000 gostiju od kojih je više od 600 u Walamar Meteor hotelu, te nešto manje u Aminess Khalani Beach hotelu.

Na Makarskom primorju za uskrsne blagdane posluje još po jedna hotelska kuća u Brelima, Baškoj Vodi i Tučepima, a svi otvoreni hoteli na rivijeri nastavljaju s poslovanjem nakon uskrsnih dana.

Hotelijeri, zadovoljni popunjenošću smještajnih kapaciteta za uskrsne blagdane, najavljuju brojniji dolazak gostiju i otvaranje više hotelskih kuća u drugoj polovini travnja.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari