UBS razmatra zamjenu udjela Credit Suisse China s Vladom Kine

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/UBS_AG_building_at_Paradeplatz_6%2C_Z%C3%BCrich%2C_Switzerland_%28Ank_Kumar%2C_Infosys_Limited%29.jpg/2048px-UBS_AG_building_at_Paradeplatz_6%2C_Z%C3%BCrich%2C_Switzerland_%28Ank_Kumar%2C_Infosys_Limited%29.jpg
UBS Banka, Zurich, Švicarska, Foto: Wikimedia Commons/Ank Kumar

UBS banka je u pregovorima o preuzimanju punog vlasništva nad svojom kineskom platformom, odnosno zamjenom svog udjela u kopnenom pothvatu vrijednosnih papira Credit Suisse s investicijskim fondom vlade u Pekingu, izvijestio je Bloomberg News, prenosi Reuters.

UBS-ovo preuzimanje Credit Suisse, najveće spajanje banaka od globalne financijske krize 2008. godine, žurno su organizirale prošle godine švicarske vlasti kako bi spriječile kolaps Credit Suisse. Spajanje je dovelo do toga da UBS posjeduje dvije tvrtke za vrijednosne papire u većinskom vlasništvu u Kini, gdje je tvrtki dopušteno upravljati samo jednom.

UBS sada predlaže kupnju preostalih 33 posto udjela u UBS Securities koje već ne posjeduje od Beijing State-Owned Assets Managementa, a zauzvrat prodati do svoje cjelokupne pozicije od 51 posto u Credit Suisse Securities (Kina), navodi se u izvješću, objavljuje Reuters.

UBS je tražio oko dvije milijarde juana odnosno 277 milijuna dolara za odjel Credit Suisse u Kini, uključujući udio koji drži njegov lokalni partner, navodi se ovom izvješću.

Najnoviji prijedlog dodaje novi zaokret višemjesečnom procesu nadmetanja za investicijsku banku Credit Suisse u Kini.

Iako je UBS pokušao povećati svoje vlasništvo u jedinici UBS Securities na 100 posto, vlada u Pekingu do sada nije bila voljna prodati zbog rasta i izgleda zarade, dodaje se u izvješću.

Banka je sada uključena u pregovore sa svojim državnim dioničarom o zamjeni dionica dok su u tijeku pregovori o prodaji Credit Suisse Securities tvrtki Citadel Securities, rečeno je Reutersu.

Beijing State-Owned Assets Management Reuters nije mogao odmah dobiti za komentar dok je UBS odbio komentirati.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari