U promet pušten nadvožnjak Borinci vrijedan više od devet milijuna eura

Pixabay.com
Nadvožnjak, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Izgradnja nadvožnjaka Borinci, vrijednog više od 70 milijuna kuna, odnosno oko 9,2 milijuna eura, tijekom čije je realizacije probijeno više rokova, konačno je završila i prva vozila su u četvrtak puštena preko tog, za grad Vinkovce, iznimno značajnog infrastrukturnog i prometnog objekta.

Gradnja nadvožnjaka, koji premošćuje magistralnu željezničku prugu Vinkovci-Zagreb, započela je još 2019. godine s ciljem najkraćeg prometnog povezivanja vinkovačkog prigradskog naselja Borinci sa središtem grada, prenosi Hina.

Problemi stanovnika toga dijela Vinkovaca, naime, počeli su prije tridesetak godina kada je zatvoren pružni prijelaz koji je povezivao Dugu i Borinačku ulicu zbog čega su stanovnici tog dijela Vinkovaca do središta grada bili prisiljeni putovati obilaznim putem. Išli su preko naselja Slavija i podvožnjaka u Zvonimirovoj ulici, što je produžavalo put za gotovo deset kilometara umjesto kilometra, koliko im treba preko nadvožnjaka.

No, umjesto prvotno predviđene dvije godine, radovi na gradnji nadvožnjaka Borinci potrajali su do kraja 2023. godine, a probijanje rokova završetka radova pravdano je nizom razloga, od kompliciranog postupka javne nabave do pandemije Covid-19 i preklapanja s projektima HEP-a te aglomeracije.

Ugovoreni radovi obuhvatili su izgradnju nadvožnjaka na trasi dugoj 500 metara, modernizaciju prilazne prometnice u duljini od 4.176 metara te biciklističke i pješačke staze u duljini tri kilometra.

Projekt je prepoznat i kao bitan za ostvarivanje zadanih ciljeva Master plana grada Vinkovaca za promet u cilju unapređenja infrastrukture javnoga putničkoga prometa, jer obuhvaća izgradnju i modernizaciju nužne prometne infrastrukture radi povezivanja urbanih dijelova grada s prigradskih naselja.

Da je nadvožnjak pušten u promet objavio je na društvenim mrežama vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Borinčani, dugogodišnji san od danas je stvarnost, nadvožnjak je otvoren”, službena je objava gradonačelnika Bosančića na njegovom Facebook profilu.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari