Rukovodstvo Jedinstvenog sanacijskog odbora u posjetu HNB-u

HNB
Guverner B.Vujčić i predsjednik Jedinstvenog sanacijskog odbora, D.Laboureix, Foto: HNB

Hrvatsku narodnu banku (HNB), kao nacionalno sanacijsko tijelo za kreditne institucije, posjetilo je izaslanstvo Jedinstvenog sanacijskog odbora na čelu s Dominiqueom Laboureixom, predsjednikom Jedinstvenog sanacijskog odbora.

Središnja tema svih sastanaka je razmjena najnovijih informacija o bankovnom sustavu, makroekonomskim pokazateljima i sanacijskim pitanjima te ocjena mogućih utjecaja događaja u okruženju na hrvatski bankovni sustav, stoji u priopćenju HNB-a, dostavljenog našem portalu.

Guverner HNB-a Boris Vujčić ističe da je suradnja sa Jedinstvenim sanacijskim odborom važna, jer suradnja ovih institucija ima za cilj očuvanje otpornosti financijskog sustava.

„Cijenimo također povjerenje koje je uspostavljeno između Hrvatske narodne banke i Jedinstvenoga sanacijskog odbora, kao i iznimnu suradnju koju smo uspostavili za vrijeme postupka sanacije banke Sberbank d.d., a koja je, složili smo se, odličan temelj za daljnje očuvanje stabilnosti hrvatskoga bankovnog sustava”, istakao je guverner Vujčić.

Dominique Laboureix, predsjednik Jedinstvenog sanacijskog odbora, istakao je da je HNB jedan od ključnih partnera u jedinstvenome sanacijskom mehanizmu.

„Našim zajedničkim radom osiguravamo da se odluke o sanaciji donose učinkovito i efikasno u svim državama članicama koje sudjeluju u bankovnoj uniji, pri čemu se izbjegavaju negativni učinci na financijsku stabilnost i potrebu za javnom financijskom potporom. Cijenimo povjerenje i suradnju koje smo uspostavili i veselimo se nastavku naših zajedničkih napora usmjerenih prema stvaranju otpornijega bankovnog sustava”, rekao je Laboureix, ističe se u HNB-ovom priopćenju.

Osim sastanka s guvernerom Borisom Vujčićem, dvodnevni posjet obilježit će niz sastanaka od kojih je najvažniji sastanak s ministrom financija Markom Primorcem te sastanak s predsjednicima uprava najvećih hrvatskih banaka koje su pod izravnom nadležnošću Jedinstvenog sanacijskog odbora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari