Musk diže plaće inženjerima u Tesli: Sam Altman i OpenAI nam ih otimaju

Elon Musk, Ilustracija
Elon Musk Foto: Steve Jurvetson

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, rekao je da njegova tvrtka povećava kompenzacijske pakete za one koji rade u inženjerskom timu umjetne inteligencije. Povećanje plaća, rekao je Musk, reakcija je na pokušaje OpenAI-ja da preuzme Tesline inženjere.

“Agresivno su regrutirali Tesline inženjere s ogromnim ponudama za naknadu i nažalost bili su uspješni u nekoliko slučajeva”, rekao je Musk o naporima OpenAI-ja u zapošljavanju Teslinih inženjera, u svom X postu.

Musk je to izjavio reagirajući na priču the Information koja je objavljena u srijedu. Prema izvješću, Teslin znanstvenik za strojno učenje, Ethan Knight, prelazi u Muskovu tvrtku za umjetnu inteligenciju xAI.

“Ethan se namjeravao pridružiti OpenAI-ju, pa je bilo ili xAI ili oni”, napisao je Musk na X-u.

Konkurencija za talente umjetne inteligencije, prenose svjetski mediji, zahuktava se dok se tehnološke tvrtke utrkuju da postanu dominantni igrači na terenu. Osim što nude enormne plaće, neki čelnici Big Techa primjenjuju i personaliziran pristup, kada su u pitanju inženjeri.

Mark Zuckerberg, vlasnik tvrtke Meta, navodno je pisao osobne e-poruke istraživačima umjetne inteligencije u Googleovom DeepMindu. Zuckerbergova Meta čak je ponudila posao kandidatima bez provođenja bilo kakvih intervjua.

Suosnivač Googlea, Sergey Brin, navodi Business Insider, morao je osobno nazvati zaposlenika koji je razmišljao o odlasku iz Googlea na OpenAI. Brin je dao nekoliko obećanja kako bi uvjerio zaposlenika da ostane, uključujući i ponudu veće plaće.

Rat talenata za umjetnu inteligenciju najluđi je rat za zaposlenike koji sam ikada vidio”, rekao je Musk.

17 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari