Moody’s predstavlja urede budućnosti za svoje zaposlenike diljem svijeta

Huntsmanag.com
Moody's ured, Foto: Huntsmanag.com

Tvrtka za globalne financijske usluge Moody’s ima 15.000 zaposlenika koji rade u više od 40 zemalja, pa ne iznenađuje da ima i puno uredskih nekretnina. No, nakon usvajanja politike koja dopušta rad na daljinu tijekom pandemije, većina tog prostora ne koristi se dovoljno. Zato je tvrtka odlučila promijeniti svoj fizički uredski prostor.

Moody’s je u procesu redizajniranja svojih ureda i preispitivanja onoga za što bi se oni trebali koristiti u vrijeme kada kombinacija rada od kuće i u uredu nije ništa neobično. Započeli su uvođenjem promjena na jednom katu svojih ureda u New Yorku.

Maknuli su sve privatne prostorije, dodijeljene stolove, pa čak i većinu zidova. Na njihovom mjestu nalaze se prostori za sastanke poput dnevnih boravaka, društvenih prostora i fleksibilnih soba koje se mogu transformirati kako bi se prilagodile svemu, od sastanaka jedan na jedan do velikih događaja za investitore.

U jesen 2021. Moody’s je osnovao radnu skupinu unutar svog ureda u New Yorku čiji je zadatak bio preispitati radno mjesto. Peter Smith, viši potpredsjednik za globalno upravljanje projektima nekretnina i strategiju radnog mjesta u kompaniji, kaže da su sa skupinom nekoliko mjeseci razgovarali o tome što bi se moglo promijeniti.

Priroda poslovanja Moody’sa često se vrti oko povjerljivih financija i ulaganja klijenata, tako da se većina posla obično odvija u privatnim uredima. Privatni uredi čine između 30 i 40 posto prostora Moody’sa, prema tvrtki. No, s ljudima koji rade na daljinu, tvrtka je otkrila manju potrebu za toliko privatnih soba, prenosi Fast Company. Članovi radne skupine dali su prioritet stvaranju više prostora za sastanke u malim skupinama.

Huntsmanag.com
Moody’s ured, Foto: Huntsmanag.com

U suradnji s Huntsman Architectural Group, komercijalnom tvrtkom za dizajn interijera, Moody’s je pretvorio kat ureda u otvoreni prostor. Pomični zidovi i namještaj dopuštaju prostorima da se savijaju gore ili dolje ovisno o potrebama, a cijeli kat je postao popularno mjesto za radnike s ostalih devet katova Moody’sa.

Fokusirali su se na AV i IT opremu kako bi osigurali da sastanci iz ureda i od kuće prođu bez problema. Jedan dio ureda to čini na jedinstven, gotovo antikonferencijski način, s okruglim rasporedom sjedala i video ekranima ugrađenim u zidove.

Sandra Tripp, direktorica Huntsman Architectural Groupa, kaže da su ipak morali ostaviti i dio prostora za normalan rad jer ne mogu sve biti neformalni prostori za sastanke. Prilagodljivi prostori na katu olakšali su održavanje velikih sastanaka i prezentacija na licu mjesta bez puno planiranja. Stolovi su nedavno izbačeni iz prostorije kako bi se napravilo mjesta za sjedala za 40 ljudi.

Redizajn se također proteže na dva kata niže, iako suptilnije. Radni prostori na tim katovima promijenjeni su iz omjera jedna osoba, jedan radni stol u potpuno neraspoređeni model gdje zaposlenici rezerviraju prostor kada im je potreban.

Moody’s ovakav dizajn prostora naziva prototipom. Smith kaže da se širenjem tvrtke redizajniraju uredi diljem svijeta i da se u njih uvode elementi koji se sada koriste na novom uredskom katu u New Yorku.

Ono što je najvažnije, ističe, je da su radne skupine zaposlenika uključene u svaki od ovih projekata, dajući tvrtki izravne povratne informacije o novim načinima na koje zaposlenici koriste te prostore.

17 Odgovora

  1. Ovo doista jest prototip u smislu dizajnerskih rješenja poslovnih prostora za zaposlenike, wow, koliko je to inovativno! Dakle ne za upravu, već zaposlenike! Izgleda da im je upravno vodstvo stvarno vrhunsko, ne samo u smislu stručnog vođenja izuzetno teškog i nesebičnog te nevjerojatno bitnog posla u svijetu businessa (koliko sam upoznata, glavni njihov sektorski odjel je jedna od vodećih svjetskih bonitetnih kuća) već im je leadership predvodnik u izrazito humanističkom zalaganju za vlastite djelatnike! Nevjerojatna je njihova predanost onome što rade sa jako dugom tradicijom, a to je pomaganje drugima da postignu što bolje financijske i druge poslovne rezultate, da svedu rizike u poslovanju na minimum i još mnogo toga! To što čine u svijetu businessa doista jest revolucionarno! Bravo 👏🏻

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari