Ministar Erlić i gradonačelnik Vinkovaca potpisali ITU sporazum

Hina
Potpisivanje sporazuma za ITU mehanizma, Vinkovci, Fot: Hina/IK

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, Šime Erlić i vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić, potpisali su sporazum o korištenju bespovratnih sredstava tehničke pomoći vrijedan 400.000 eura za jačanje kapaciteta jedinice lokalne samouprave.

„Jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave ključno je za provedbu projekata iz Integriranog teritorijalnog programa (ITU) za područje Vinkovaca vrijednih 22 milijuna eura, a 400.000 eura bit će namijenjeno jačanju kapaciteta osoba koje će kroz projekte realizirati ta novčana sredstva“, kazao je ministar Erlić.

U Hrvatskoj postoje 22 ITU područja, podsjetio je ministar Erlić, i u realizaciju tih projekata, kako prenosi Hina, bit će uloženo ukupno 680 milijuna eura.

„To je najveći oblik decentralizacije, za koji je Vlada osigurala novčana sredstva, a gradovi i općine sami mogu upravljati i realizirati projekte. Do sada je kroz razne EU projekte u Vukovarsko srijemsku županiju uloženo više od 600 milijuna eura, a samo u Vinkovce više od 150 milijuna eura. Pozitivni efekti tih ulaganja se vide“, istaknuo je ministar Erlić, ističući i da će cjelokupni efekti ulaganja biti vidljivi do kraja desetljeća.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić napomenuo je da su u ITU području Grad Vinkovci i još 11 gradova i općina.

„Kroz ITU projekt, kojemu su nositelj Vinkovci, realizirat ćemo ukupno 14 projekata. S novcem iz ovoga sporazuma djelatnici uključeni u realizaciju projekata će educirati kako da provode takve projekte i iz njega da izvuku najviše“, rekao je Bosančić.

Ministar Erlić je, sudjelujući na konferenciji EU fondovi i nove prilike u Županji, najavio novi ciklus i val ulaganja novčanih sredstava iz EU fondova.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari