InterCapitalov ETF širi poslovanje na burzu u Bukureštu

Ilustracija. Foto: Canva

Nakon uspješnog pokretanja ETF-a koji investira na rumunjsko tržište kapitala i listanja na burzama u Hrvatskoj i Sloveniji, BET-TRN UCITS ETF je od 29.5.2024. dostupan i investitorima na Bukureštanskoj burzi.

Budući da se listanje ETF-a u Rumunjskoj poklapa i sa prvim rođendanom, InterCapital je u potpunosti ukinuo upravljačku naknadu za InterCapital BET-TRN UCITS ETF te će umjesto uobičajenih 0,6% godišnje ona do 31.7.2024. biti 0%. Ukidanje upravljačke naknade tako investiranje u ovaj ETF čini još atraktivnijim za investitore u Rumunjskoj, ali i sve ulagatelje koji su u ETF uložili putem Zagrebačke ili Ljubljanske burze.

ETF prati kretanje BET-TRN indeksa koji uključuje 20 najlikvidnijih i najkvalitetnijih kompanija na rumunjskom tržištu kao što su Banca Transilvania, Hidroelectrica, OMV Petrom i druge. Indeks je u zadnjih godinu dana ostvario preko 53% rasta, čime je svojim investitorima ostvario veći prinos od globalnih indeksa poput S&P500 i STOXX Europe 600.

„Rumunjsko tržište kapitala pratimo već 15 godina, ali do sada smo se pojavljivali u ulozi investitora. Zato nam je posebno drago da smo napravili korak više i postali prvi strani izdavatelj na Bukureštanskoj burzi. Ali, puno važnije nam je što smo sa ovim listanjem velikom broju domaćih investitora omogućili jednostavno ulaganje u burzovni indeks koji je zadnjih godina prinosom pobijedio puno razvikanije strane indekse.

ETF radi već gotovo godinu dana i uz ostale InterCapitalove ETF-ove je dostupan na Zagrebačkoj i Ljubljanskoj burzi gdje je privukao veliki interes ulagatelja i prikupio gotovo deset milijuna eura imovine. Vjerujemo da će i rumunjski investitori prepoznati InterCapital BET-TRN UCITS ETF kao najbolji i najjednostavniji način za investiranje u brzorastuće rumunjsko gospodarstvo.“ izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari