HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu “Trsatski zmaj”

https://croatianmint.hr/
Zlatnik "Trsatski zmaj", Foto: www.croatianmint.hr

Hrvatska narodna banka (HNB) izdala je zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu “Trsatski zmaj”, s prigodnim motivima koji predstavljaju skulpturu “Trsatskog zmaja”, kao dio kulturne baštine Hrvatske. Zlatnik se izdaje u apoenu od 100 eura, a srebrnjak u apoenu od četiri eura.

Autorica likovnog rješenja zlatne i srebrne numizmatičke kovanice jest Natalia Danysz. Numizmatičke kovanice prodavat će Hrvatska kovnica novca d.o.o., kao ograničenu seriju.

Zlatne i srebrne numizmatičke kovanice “Trsatski zmaj” puštaju se u prodaju 24. siječnja 2024., priopćeno je iz HNB-a, u količini ne većoj od 100 komada za zlatne numizmatičke kovanice, te u količini ne većoj od 5.000 komada za srebrne numizmatičke kovanice.

Očekuje se inicijalna prodajna cijena za zlatnu numizmatičku kovanicu od oko 2.350 eura bez PDV-a, odnosno 2.370,96 eura s PDV-om, dok je za srebrenu kovanicu prodajna cijena oko 40 eura bez PDV-a odnosno 50 eura s PDV-om. I zlatna i srebrna kovanica imaju jednu uncu.

Prodajna cijena u trenutku kupnje ovisit će o kretanju cijena zlata i srebra na otvorenom tržištu, podsjećaju iz HNB-a.

Zainteresirani građani numizmatičke kovanice “Trsatski zmaj” mogu nabaviti od danas, a o narudžbi i kupnji se više možete saznati na stranicama Hrvatske kovnice novca.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari