Europska komisija istražuje poznate proizvođače guma zbog mogućeg dogovaranja cijena

Pixabay.com
Gume, ilustracija Foto: Pixabay.com

Europska komisija poslala je inspektore u skupinu vodećih proizvođača guma, uključujući njemački Continental, talijanski Pirelli i francuski Michelin, zbog sumnje da su dogovaranjem cijena prekršili propise o tržišnom natjecanju.

Inspektori su nenajavljeno pretražili objekte skupine kompanija u sektoru proizvodnje guma za automobile, kombije, kamione i autobuse u potrazi za eventualnim trgovima koordinacije cijena, stoji u priopćenju EK.

Bruxelles nije imenovao kompanije u kojima su provedene inspekcije, prenosi Hina.

Njemački Continental potvrdio je inspekciju, ali nije želio komentirati postupak. Talijanski proizvođač guma Pirelli istaknuo je u izjavi za Reuters da “uvijek u poslovanju u potpunosti poštuje sve propise i uredbe”.

Francuski Michelin objavio je da je predmet istrage, tvrdeći da striktno poštuje propise o tržišnom natjecanju. Nokian Tyres izvijestio je da su inspektori pretražili njegovo sjedište u Finskoj, dodavši da surađuje s Komisijom.

Nenajavljene inspekcije preliminarni su korak u istrazi o mogućem kršenju propisa o ravnopravnom tržišnom natjecanju. Ako Komisija utvrdi da su kompanije prekršile propise, može im izreći kazne u visini do 10 posto globalnog prometa.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari