Dionice skandinavske aviokompanije SAS pale za nevjerojatnih 95 posto

Pixabay.com
Zrakoplovi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Dionice aviokompanije SAS pale su u srijedu za 95 posto nakon što je objavila da zbog restruktuiranja briše dosadašnje dioničare.

Nakon provedenog stečajnog postupka njeni novi veliki dioničari, zajedno s danskom državom, bit će američka investicijska tvrtka Castlelake i Air France – KLM.

Reuters navodi kako je najveći skandinavski avioprijevoznik podnio zahtjev za zaštitu od bankrota u SAD-u sredinom prošle godine, nakon dugotrajne borbe s visokim troškovima i niskom potražnjom kupaca tijekom pandemije.

Castlelake će imati oko 32 posto, Danska 26, dok će Air France – KLM imati oko 20 posto, objavio je SAS i dodao da će investicijska kompanija Lind Invest preuzeti oko 8,6 posto udjela u vlasništvu.

Norveška vlada već je prodala svoj udio, kao treća država koja je učestvovala u osnivanju SAS-a 1946. godine. Prelaskom iz Star Alliance grupe u SkyTeam kompanije Air France SAS očekuje i konačnu zaštitu od stečaja.

3 Odgovora

  1. Sada treba kupovati navedene dionice, uložiti pozamašnu svotu i čekati neminovni rast vrijednosti te pokupiti dividendu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari