BYD lansirao treće električno vozilo u Japanu

Wikimedia Commons
BYD, ilustracija, Foto: Wikimedia Commons

Kineski BYD lansirao je svoje treće električno vozilo u Japanu, automobil koji će biti njegov najskuplji model do sada.

Proizvođač automobila, čije je sjedište u Shenzhenu, rekao je da je od danas počeo primati narudžbe u Japanu za svoje Seal električno vozilo, postavljajući preporučenu maloprodajnu cijenu za verziju vozila sa stražnjim pogonom na 30.867 eura. Početna cijena modela u Kini iznosi 23.081 eura.

Širenje BYD-a, što je kratica za Build Your Dreams, u Japanu moglo bi postati problem za domaće proizvođače automobila, koji se u Kini bore protiv BYD-a i drugih kineskih marki električnih vozila.

Proizvođač automobila je za japansko tržište izbacio samo vozila na baterije, prenosi Reuters, ali ne i vozila s drugom tehnologijom pogona kao što su plug-in hibridi.

Prodaja BYD-a u Japanu izgubila je određeni zamah u razdoblju od travnja do lipnja 2024. u usporedbi s prošlom godinom, rekao je predsjednik BYD Auto Japana Atsuki Tofukuji na predstavljanju Seala u tokijskoj četvrti Shibuya. Veliko smanjenje subvencija japanske vlade za električna vozila usporilo je prodaju, dodao je.

Tvrtka će u Japanu ponuditi verziju s pogonom na stražnje kotače i verziju s pogonom na sva četiri kotača, a obje će dolaziti s baterijom od 82,56 kilovata po satu, objavila je tvrtka u priopćenju.

Verzija s pogonom na stražnje kotače ima domet od 640 kilometara, dok verzija s pogonom na sve kotače, od 35.361 eura, može voziti 575 kilometara s jednim punjenjem.

BYD je prošle godine u Japanu lansirao Atto 3 i Dolphin električna vozila, prodavši oko 2.500 automobila od otvaranja svog prvog japanskog zastupništva u Yokohami u veljači 2023. Iz tvrtke su rekli da planiraju svake godine dodati barem jedan novi model svojoj ponudi u Japanu.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari