Bitcoin ispod 60.000 dolara nakon izraelskog napada na Iran

Freepik.com
Bitcoin, Foto: Freepik.com/fabrikasimf

Kriptovalute su snažno pale, a bitcoin je ispod 60.000 američkih dolara nakon izvješća o izraelskom raketnom udaru na Iran.

Bitcoin je skliznuo više od 5,5 posto na 59.961 američkih dolara u azijskoj sesiji dok je američki dolar uvelike porastao. Ether je pao za sličnu maržu, spustivši se ispod granice od 3.000 dolara, te iznosi na 2.895 dolara.

Izrael je u petak pokrenuo napad na iransko tlo, rekli su izvori za Reuters, nekoliko dana nakon što je Iran izveo napad dronovima na Izrael.

Iranski mediji izvijestili su o eksplozijama, ali je iranski dužnosnik rekao za Reuters da su ih uzrokovali sustavi protuzračne obrane. Državni mediji navode da su oborena tri drona iznad središnjeg grada Isfahana.

Do 06:00 GMT, kad su se pojavili ovi detalji, imovina sigurnog utočišta poput nafte, zlata i obveznica, koja je naglo porasla nakon prvih vijesti o napadu, bila je izvan svojih najviših vrijednosti.

Mislim da su tržišta u ovoj fazi u sigurnom režimu. Trenutno smo još uvijek u situaciji u kojoj znamo da se nešto dogodilo. Ali moramo razumjeti stupanj odmazde “, rekao je Moh Siong Sim, valutni strateg u Bank of Singapore.

Bitcoin je na kasnijem trgovanju ponovno porastao na 62.300 dolara, ali je i dalje ukupni pad dva posto na dan. Ether se također vratio iznad 3.000 dolara.

Pad bitcoina dolazi samo nekoliko sati prije „prepolovljenja“ kriptovalute odnosno promjene temeljne tehnologije osmišljene da smanji stopu po kojoj se stvaraju novi bitcoini.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari