Visok rast dobiti i prihoda General Motorsa

Pixabay
Chevrolet Camaro, General Motors Foto: Pixabay.com

Američki proizvođač automobila General Motors zaključio je drugo tromjesečje ove godine s neto dobiti od 2,6 milijardi dolara (cca 2,4 milijarde eura), što je 52 posto više nego godinu prije. Prihodi su porasli za 25 posto na 44,7 milijardi dolara (40,4 milijarde eura). Tvrtka je poboljšala svoje prognoze za ovu godinu.

Povećana ponuda automobila kupcima u Sjevernoj Americi i Kini pridonijela je povećanju prihoda.

Procjenjuje se i da bi prihodi bili i veći da tvrtka nije pretrpjela troškove od 792 milijuna dolara (cca 716 milijuna eura) u posljednja tri mjeseca, povlačenjem više od 141.000 električnih automobila Chevrolet Bolt zbog problema s baterijom, izvijestila je francuska novinska agencija AFP.

Iako su analitičari, početkom godine, govorili o potencijalnom “zahlađenju” američkog tržišta vozila, zbog visoke inflacije, nedavno su istaknuli snažno američko tržište rada kao razlog zašto je prodaja automobila ostala visoka.

“Najvažniji pokretač naših financijskih rezultata je potražnja kupaca za našim vozilima”, napisala je izvršna direktorica General Motorsa, Mary Barra, u pismu investitorima. Ujedno je otkrila i buduće planove čija će zajednička nit biti usmjerenost na proizvodne programe motora s unutarnjim izgaranjem i električnih vozila.

Objavom solidnih kvartalnih rezultata tvrtka je poboljšala i prognoze neto dobiti za tekuću poslovnu godinu. Ako su u početku očekivali da će se kretati između 8,4 i 9,9 milijardi dolara, sada očekuju da će taj raspon biti između 9,3 i 10,7 milijardi dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari