Skok neto dobiti Xiaomija u trećem tromjesečju, prodaja iznosila 9,83 milijarde dolara

Pixabay.com
Xiaomi uređaj, ilustracija Foto: Pixabay.com

Proizvođač pametnih telefona Xiaomi Corp objavio je u ponedjeljak skok neto dobiti u trećem tromjesečju koji je nadmašio prognoze, a i prihodi su također premašili procjene.

Ukupna prodaja tvrtke za to razdoblje iznosila je 70,9 milijardi juana (9,83 milijarde dolara), premašivši prosječnu procjenu od 70,2 milijarde juana koju je dalo 13 analitičara anketiranih od strane LSEG-a, prenosi Reuters.

Neto prihod skočio je za 183 posto u odnosu na prethodnu godinu, na šest milijardi juana, zahvaljujući nižim troškovima dijelova i učinkovitosti u cijelom poslovanju.

“Iako se nismo susreli s mnogo pozitivnih vanjskih čimbenika, postignuća koja smo ipak imali pokazuju poboljšanje naših ukupnih sposobnosti”, rekao je predsjednik Xiaomija Lu Weibing tijekom razgovora o zaradi.

Xiaomi, peti najveći kineski brend pametnih telefona, isporučio je 9,1 milijun uređaja u Kinu tijekom posljednjeg tromjesečja, prema industrijskoj istraživačkoj tvrtki Canalys. Xiaomi je nadmašio konkurente, iako je ukupna prodaja industrije pala za pet posto na godišnjoj razini, prema Canalysu.

Potražnja na najvećem svjetskom tržištu pametnih telefona već je dugo u padu, zbog pandemije COVID-19, ali i slabljenja gospodarstva, što je uvjerilo kupce da pričekaju duže prije nego što nabave nove telefone.

Ali već dugo postoje neki znakovi oporavka, uključujući Xiaomijevu prodaju više od milijun jedinica svog najnovijeg vodećeg pametnog telefona u tjednu nakon lansiranja.

Xiaomi investitori također su usredotočeni na znakove napretka za svoj novi odjel za električna vozila.

Prošli tjedan, proizvođač automobila BAIC Group sa sjedištem u Pekingu podnio je zahtjev regulatorima za odobrenje proizvodnje dva modela električnih vozila pod robnom markom Xiaomi što znači da bi proizvodnja mogla uskoro početi.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari