Na Wall Streetu novi rekordi, azijske burze u padu

Freepik.com
Burze, ilustracija, Foto: Freepik.com

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks dosegnuo nove rekordne razine, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje daljnjem rastu cijena dionica tehnološkog sektora.

Dow Jones indeks pao je 0,17 posto, na 38.647 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,23 posto, na 5.433 boda, a Nasdaq 0,34 posto, na 17.667 bodova.

Nakon četiri dana rasta, S&P 500 i Nasdaq dosegnuli su nove rekordne razine. Pritom su najviše porasle cijene dionica proizvođača čipova i tehnoloških kompanija, u prosjeku oko 1,5 posto.

Najveća pojedinačna dobitnica bila je dionica Broadcoma, koja je poskupila više od 12 posto, nakon što je taj proizvođač čipova podigao prognoze svojih prihoda, a znatno je porasla i cijena dionice Nvdije, za 3,5 posto.

Nešto veći cjenovni skok, piše Hina, imala je i dionica Tesle, za 2,9 posto, nakon što su dioničari te kompanije odobrili Elonu Muska kompenzacijski paket od 56 milijardi dolara.

Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak pale unatoč jučerašnjem rastu Wall Streeta.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u minusu 0,4 posto. Japanski Nikkei indeks porastao je 0,5 posto, kao i, za 0,3 posto, cijene dionica u Južnoj Koreji. U Šangaju, Australiji i Hong Kongu pale su, pak, između 0,4 i 0,7 posto.

Nikkei indeks rastao je nakon što su čelnici japanske središnje banke na redovnoj sjednici odlučili ostaviti kamatne stope nepromijenjene.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari