Lufthansa u prošloj godini udvostručila neto dobit, rasli i prihodi

Lufthansa, Foto: Joe Ambrogio/Pexels

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa lani je zabilježio neto dobit od 1,67 milijardi eura, dvostruko više nego godinu ranije, kada je iznosila 791 milijun.

Povećanje dobiti pripisuje se rastućoj potražnji za zračnim prijevozom, istaknula je agencija AFP.

Prihod Lufthanse u prošloj je godini bio 35,4 milijarde eura, a godinu prije 30,9 milijardi. Prilagođena operativna dobit pak porasla je na godišnjoj razini za 1,2 milijarde i dosegnula 2,7 milijardi eura.

“Grupa Lufthansa u financijskoj je 2023. godini ostvarila treći najbolji financijski rezultat u povijesti, zahvaljujući i dalje snažnoj potražnji za zračnim prijevozom te još jednom rekordnom rezultatu za Lufthansa Technik”, navedeno je u priopćenju.

Prošle godine je zrakoplovnim prijevoznicima u vlasništvu Lufthanse putovalo ukupno 123 milijuna putnika, odnosno 20 posto više nego u 2022. godini.

Njemački avioprijevoznik i dalje se, međutim, suočava s brojnim izazovima, prvenstveno serijom štrajkova svog osoblja od kojih je posljednji upravo u tijeku i trebao bi trajati do subote ujutro. No, štrajkovi nisu utjecali na dobit zrakoplovnog prijevoznika u 2023. godini.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari