Najviše pale cijene dionica u tehnološkom sektoru, Crobexi na putu tjednih dobitaka

Freepik.com
Trgovanje na EU burzama, Foto: Freepik.com

Na europskim su burzama cijene dionica pale, što je uglavnom posljedica korekcije nakon jučerašnjeg snažnog rasta.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je u 9:30 sati manji za 0,4 posto, no i dalje je na putu dobitaka drugi tjedan zaredom.

Jutros je londonski FTSE indeks pao za 0,53 posto, na 8.285 bodova, dok je frankfurtski DAX pao za 0,68 posto, na 18.875 bodova, a pariški CAC 0,29 posto, na 7.595 bodova. Pritom su najviše pale cijene dionica u tehnološkom sektoru, u prosjeku za 0,9 posto.

Na Zagrebačkoj se burzi trguje mirno, na što ukazuje skroman promet, prenosi Hina. Crobex indeks pao je u 10:30 sati za 0,16 posto, na 2.952 boda, a Crobex10 za 0,34 posto, na 1.832 boda. Unatoč tome, oba su indeksa i dalje na putu blagih tjednih dobitaka.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10:30 sati oko 150.000 eura, otprilike 65.000 više nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, 65.000 eura, ostvaren je dionicom Podravke, pri čemu joj je cijena pala za 1,3 posto, na 156 eura.

S prometom od oko 35.000 eura slijedi redovna dionica Končara D&ST, kojoj je cijena pala za 1,2 posto, na 1.690 eura. Uz sličan promet, cijena povlaštene dionice Končara D&ST pala je 0,6 posto, na 1.680 eura.

Končar D&ST jučer je dobio plaketu Zlatna kuna za najuspješnije veliko poduzeće u Gradu Zagrebu u 2023. godini.

Dionicom HT-a ostvaren je, pak, promet od 16.000 eura, a cijena joj je pala za 0,6 posto, na 32,20 eura. Niti jednom drugom dionicom zasad nije ostvaren promet veći od 10.000 eura.

PODRAVKA prehrambena industrija, d.d.

Ulica Ante Starčevića 32, 48000, Koprivnica, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
359.395.263,00 (2023)
Broj zaposlenih:
3.254 (2023)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari