Uvjeti korištenja

Opći uvjeti korištenja

Korištenje bilo kojeg dijela web portala Financije.hr (u daljnjem tekstu „portal“), njegovih sadržaja i povezanih web-stranica podliježe Općim uvjetima koje donosi tvrtka INFO Financije.hr d.o.o. sa sjedištem u ul. Kušlanova 27, Zagreb, Hrvatska smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice, te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Pristup portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama svih dobi, osim ako za pojedine sadržaje nije drugačije istaknuto.

Zaštita prava intelektualnog vlasništva

INFO Financije.hr je nositelj srodnih prava nakladnika informativnih publikacija, te autorskih prava koja pripadaju nakladnicima informativnih publikacija na temelju zakona, pravnog posla ili druge pravne osnove, na novinarskim djelima stvorenim u radnom odnosu i po narudžbi: tekstualna, audio, te audiovizualna novinarska djela. INFO Financije.hr je nositelj autorskih i srodnih prava na bazama podataka i računalnim programima, uključujući programerski kod, te na drugim djelima i predmetima srodnih prava stvorenim u radnom odnosu ili po narudžbi.

Svako neovlašteno umnožavanje, distribucija, priopćavanje javnosti na bilo koji način, te prerada cijelog sadržaja ili bilo kojeg dijela sadržaja na portalu Jutarnji.hr bez prethodnog pisanog odobrenja smatra se povredom autorskih i srodnih prava društva INFO Financije.hr

Osoba koja smatra da je Jutarnji.hr povrijedio njena autorska i srodna prava ovlaštena je takvu povredu odmah prijaviti redakciji portala financije.hr ili INFO Financije d.o.o te označiti koji sadržaj na portalu Financije.hr smatra povrjeđujućim. INFO Financije d.o.o. će svaku takvu prijavu odmah razmotriti te će, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

INFO Financije d.o.o. zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Financije.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Financije.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i INFO Financije d.o.o. ne može se smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača Financije.hr portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. INFO financije d.o.o. ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Obveze korisnika

Korisnicima Financije.hr portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Financije.hr portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Financije.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

INFO financije d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.